Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
15.2.2021, Jan Vítek, aktualita
Právě dnes se Patrick Gelsinger stal novým výkonným ředitelem Intelu, když v této funkci nahradil Roberta Swana. Do firmy se tak vrátil jeden z inženýrských veteránů a my můžeme být zvědaví na jeho první kroky.
zero8327 (117) | 16.2.20219:02
Síce od prvých PC podporujem AMD ­(začalo to K6­-2, K7, Athlon X2, Phenom II,...ale sériu ­"bulldozer­" som prečkal s i3kou a ako PC2 som mal aj PIII Tualatin, teraz Ryzen R7­), ale Pat Gelsinger mi bol ako jediný, sympatický spomedzi ľudí z Intelu, a zrejme jeden z mála vo vysokej funkcii, čo tomu naozaj rozumie ­(naskytuje sa istá paralela k ­"Lise Su­" z AMD­).

Doteraz si pamätám články v ­"PC Revue­" ešte z čias keď CEO AMD bol Garry Sanders, čiže K6­-2­/K6­-III vs Pentium II, neskôr Athlon vs Pentium III, ešte neskôr súboj o to kto bude mať prvý 1Ghz procesor a články z Intel Development Forum, ktoré sa konali 2­-3x za rok ­(myslím že ich zaviedol práve Pat Gelsinger z pozície CTO­). To bola najväčšia technologická sláva Intelu a nie hrať to iba na zisky, akcionárov a ­"skutek utek­".

Preto verím, že Intel sa pod jeho vedením do piatich rokov spamätá a neskončí v prepadlisku dejín, alebo ako globálne bezvýznamná spoločnosť, tak ako ­"Digital ­(DEC­)­", Sillicon Graphics, Netscape, Sun, Compaq...pretože v horizonte 10­-15 rokov pri podobnom trende, aký podáva dnes, by sa to mohlo ľahko stať.
Odpovědět1  0
wrah666 (6205) | 15.2.202123:22
Snad bude lépe, Gelsinger je opravdu schopný člověk. Intel měl bohužel poslední dobou na CEO hodně špatnou ruku. apřed Krzanich, který sice měl dobrý nápad, že mají vyrábět i jiné produkty, než procesory, ale většina z toho skončila tragicky, polus ho víc než firma zsajímalo, co má pod sukní jeho sekretářka. A pak Swan, který technickou stránku věci buď naprosto nepochopil, nebo úmyslně ignoroval.. A tačkoliv I tvořil a tvoří rekordní zisky, technologie výroby zastarala a trendy řekněme nejsou optimální.
Odpovědět1  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.